NKFI alapból megvalósuló projekt

Kedvezményezett neve: GRAYMIX HUNGÁRIA Gyártó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:

Polisztirol hab könnyűszerkezetes házépítési rendszer fejlesztése

Támogatás összege: 356.170.347 Ft

A projekt megvalósításának kezdete: 2022.01.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2024.12.31.

Projekt azonosító száma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00324

Projekt megvalósítási helye: 2330 Dunaharaszti, Bláthy Ottó u. 11

Projekt tartalmának bemutatása:

A XXI. század elején már világossá vált, hogy az eddigiekben használt energiaforrásaink végesek, így az energia felhasználásának csökkentése napjaink elsődleges kihívása.

Mivel a világon az energia legnagyobb százaléka az épületek fűtésére és hűtésére kerül felhasználásra a korszerű és energia hatékony épületek fejlesztése elsődleges cél kell, hogy legyen a fenntartható energiagazdálkodás céljait figyelembe véve.

Fejlesztésünk célja, hogy egy rendkívül jól hőszigetelő, modern, alacsony költségű és egyszerűen, különösebb szakértelem és speciális gépek, eszközök nélkül építhető építési rendszert dolgozzunk ki.

Gray Mix EPS nagyblokkos szerelt technológia a könnyűszerkezetes építés egy forradalmian új megoldása, ahol a tartószerkezeti váz speciális hidegen hajlított acél, vagy gerinclemezes faszerkezet a falakban és a, födémekben egyaránt. A megcélzott megoldás újszerűsége, hogy a magas műszaki teljesítményű formahabosított expandált polisztirol nagy-blokkok nagy szerepet játszanak a vázszerkezet merevítésében is, így a szokásos szélrácsok és merevítők csökkenthetőek, vagy méretezés szerint teljesen elhagyhatóak.

Az általunk fejlesztendő rendszer felépítése rendkívül egyszerű, így a szakipari munkákon kívül egyáltalán nem igényel szaktudást. A fejlesztés további célja, hogy egy olyan magas műszaki színvonalú, környezettudatos és olcsó megoldást kapjunk a fejlesztés eredményeképpen, amely célzottan Magyarországon és nemzetközi szinten is érzékelhető szakemberhiány okozta problémákra is megoldást nyújthat.

Az újdonságtartalmat és az innovációt az eddig ismert anyagok, polisztirol habok modern CNC vezérlésű vágógépeken, vagy formahabosítással kialakított, milliméter pontos építési elemi alkatrészekké átalakítása és így más szerepben történő alkalmazása jelenti, amivel megvalósítható egy olyan építési technológiai eljárás, mellyel komolyabb szaktudás nélkül, gyorsabban, hatékonyabban készíthetőek el akár többszintes, többfunkciós épületek is.

Az általunk fejlesztendő rendszerben nagyon fontos az extrém jó hőszigetelés mellett, a könnyű és rendkívül gyors építhetőség.